Centar za socijalni rad Travnik na sastanku strateškog planiranja u Fondaciji „Stariji brat,starija sestra“

Dana 19.06.2023. godine, predstavnici Centra za socijalni rad Travnik su, zajedno sa partnerima iz Centra za edukaciju mladih Travnik, prisustvovali sastanku strateškog planiranja u Fondaciji „Stariji brat, starija sestra“, u Sarajevu. S obzirom na to da Centar za socijalni rad i CEM Travnik već osmu godinu zaredom surađuju na programu „Stariji brat, starija sestra“, sudjelovanje na ovom sastanku je bilo veoma korisno, uzevši u obzir unaprjeđenje Programa kojem se teži sa svakim novim ciklusom.

Na sastanku predstavnici Centra imali priliku razmijeniti informacije i dosadašnja iskustva s predstavnicima drugih organizacija koje provode program „Stariji brat, starija sestra“, s ciljem unaprjeđenja održivosti i razvojnih komponenti Programa.  Na temelju informacija s terena te praktičnih iskustava svih uključenih u realizaciju programa „SBSS“ bilo je moguće preciznije se usmjeriti na razvoj novih programa te jačanje postojećih, a sve u skladu s potrebama na terenu.

Sudjelovanje na sastanku strateškog planiranja za program „Stariji brat, starija sestra“ još je jedna aktivnost koju CZSR Travnik čini s ciljem unaprjeđenja i jačanja preventivnog rada s mladima u našoj lokalnoj zajednici.