Povodom obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv zloupotrebe droga, dana 21.06.2023. godine predstavnici Odjeljenja za rehabilitaciju i resocijalizaciju JZU Zavoda za bolesti ovisnosti Zeničko-dobojskog kantona posjetili su, zajedno s Centrom za edukaciju mladih Travnik, Centar za socijalni rad.

 

Šefica Odjeljenja za rehabilitaciju i resocijalizaciju, Eldina Selimović-Džano, mag. iur., dipl. soc. ped. istaknula je značaj ovakvih posjeta i da sve ustanove koje se bave problematikom ovisnosti trebaju djelovati zajedničkim snagama s ciljem pronalaženja sistemskih rješenja za ovaj gorući javno-zdravstveni problem. Lejla Šaćirović, mag. psih., upoznala je prisutne s radom i funkcioniranjem naše ustanove kao i s izazovima i poteškoćama s kojima se susrećemo u radu s ovisničkom populacijom s područja Srednjobosanskog kantona i općine Travnik.

 

Domaćini, predstavnici Centra za socijalni rad istaknuli su poteškoće i prepreke s kojima se svakodnevno susreću socijalni radnici, socijalni pedagozi i psiholozi Centra u radu s ovom populacijom te kroz dijalog u ovoj temi predložili nekoliko načina na koje se može unaprijediti suradnja ovih dvaju ustanova, a s ciljem unaprjeđenja usluga koje pružaju korisnicima.

CSR Travnik