Obavijest o početku i procesu isplate Prava na dječji doplatak

Obavijest o početku i procesu isplate Prava na dječji doplatak

OBAVIJEST

o početku i procesu isplate Prava na dječji doplatak po novom Zakonu o materijalnoj podršci obiteljima s djecom Federacije BiH

 

Uslijed povećanog broja upita građana o početku isplate prava na dječji doplatak, ovim putem obavještavamo građane naše Općine kako je isplata Prava na dječji doplatak po novom Zakonu o materijalnoj podršci obiteljima s djecom Federacije BiH počela u posljednjem decembru/prosincu 2022. godine, za one korlsnike kojima su predmeti kompletirani.

Važno je, pritom, napomenuti kako je proces kompletiranja predmeta dugotrajan uslijed velikog broja podnesenih zahtjeva, te kompleksnog procesa prikupljanja potrebne dokumentacije, koju je potrebno službenim putem pribavljati iz više ustanova (Zavod za zapošljavanje, Porezna Uprava, PIO/MIO).

Takoder, potrebno je naglasiti kako ovo Pravo na dječji doplatak nije regulirano općinskim ili kantonalnim odredbama nego Zakonom o materijalnoj podršci obiteljima s djecom Federacije BiH što znači da svaka odredba ili promjena vezana za ovo Pravo u potpunosti podliježe odlukama Federalnog Ministarstva rada i socijalne politike.

Sve gradane koji su podnijeli zahjteve za dječji doplatak molimo za razumijevanje i strpljenje.